Obvestila za igralce

PREVARE IN PRESLEPITVE DOMNEVNIH POSREDNIKOV PRI STAVAH

Zadnjih nekaj tednov Športna loterija d.d. beleži porast zaprosil Policije za posredovanje podatkov v predkazenskih postopkih v zvezi s prevarami in preslepitvami povezanih z domnevnimi posredniki pri stavah na športne dogodke. Običajno prevaranti igralce športnih stav premamijo z njihovim domnevnim odličnim poznavanjem športnih stav, celo s prepričevanjem o poznavanju vnaprej dogovorjenih izidov. Žrtve prevaranti pozovejo, da vplačajo vplačilni listek in prevarantom sporočijo kodo, čez nekaj časa pa jih obvestijo, da je bil »njihov« stavni listek dobiten, tudi do nekaj tisoč EUR. Nato jih pozovejo, da ponovno vplačajo vplačilni listek, bodisi za plačilo davka, v nekaterih primerih pa celo za plačilo nagrade za igralce, ki naj bili udeleženi v prirejanje rezultatov.

Športna loterija d.d. poudarja, da nima posrednikov pri vplačilih športnih stav in da je:

 • posredovanje pri vplačilih stav nezakonito,
 • ne glede, da gre pri vplačilih za prevaro, kakršnokoli sodelovanje pri prirejanju rezultatov, tudi zavestna vplačila stav na takšne dogodke, lahko izpolnjuje znake kaznivega dejanja in da je obvezno takšne odklone v športu naznaniti Policiji.

Pozivamo vse igralce, da vsakršen poskus posredništva pri vplačilih stav, predvsem pa zaznave suma prirejanja športnih izidov, nemudoma naznanijo Policiji.

Več o varnem igranju iger na srečo in o odgovornem prirejanju najdete na:

https://www.e-stave.com/Odgovornoigranje/Odgovornoprirejanjeiger.aspx.

 

OBVESTILO ZA OBISKOVALCE (28. 10. 2020)

Spoštovani,

Športna loterija ima do nadaljnjega na sedežu družbe vzpostavljen prilagojen režim za obiskovalce podjetja:

 • Izplačila dobitkov na sedežu podjetja so možna zgolj po predhodni najavi preko elektronske pošte pomoc@sl123.si ali telefonske številke 01/474-8800 v avli poslovne stavbe Triglav. Rok za izplačilo dobitkov v vrednosti 2.000,00 EUR ali več v času trajanja začasne delne omejitve gibanja od vključno 16. 10. 2020 do preklica prepovedi ne teče in se ne všteva v s pravili določen rok za izplačilo dobitkov. Če ni nujno, prosimo, da dobitkov v času slabih epidemioloških razmer na glavni blagajni ne prevzemate, saj s tem vsi skupaj prispevamo k dobrobiti javnega zdravja.
 • Vstop v poslovne prostore podjetja do nadaljnjega za zunanje obiskovalce ni možen.

Hvala za razumevanje,

Športna loterija d.d.

 

OBVESTILO ZA IGRALCE (16. 10. 2020)

Uprava Športne loterije d.d. je z dnem 16. 10. 2020, sprejela dodatne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 v skladu z Odlokom o začasni delni omejitvi gibanja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2 (Uradni list, Št. 143, 15. 10. 2020):

 • Rok za izplačilo dobitkov v vrednosti 2.000,00 EUR ali več v času trajanja začasne delne omejitve gibanja od vključno 16. 10. 2020 do preklica prepovedi ne teče in se ne všteva v s pravili določen rok za izplačilo dobitkov. Rok, ki je začel teči preden je nastal vzrok za zadržanje, se nadaljuje, ko prepoved preneha. Vse informacije glede rokov za izplačilo dobitkov bo Športna loterija in igre na srečo, d. d., objavila na svoji spletni strani.
 • Izplačila dobitkov v višini 2.000,00 EUR ali več na sedežu Športne loterije so možna za dobitnike iz Osrednjeslovenske regije in za dobitnike iz regij, za katere ne velja delna omejitev gibanja, zgolj po predhodni najavi preko elektronske pošte pomoc@sl123.si. V sporočilu navedite vašo telefonsko številko, da vas lahko pokličemo v primeru dodatnih sprememb. Če ni nujno, prosimo, da dobitkov v času slabih epidemioloških razmer na glavni blagajni ne prevzemate, saj s tem vsi skupaj prispevamo k dobrobiti javnega zdravja.

Hvala za razumevanje,

Športna loterija

 

OBVESTILO (5. 8. 2020)

Spoštovani,

Obveščamo vas, da smo na prodajnih mestih Dela Prodaje d.d. onemogočili vplačila v igre Športne loterije.

 

Hvala za razumevanje,

Športna loterija d.d.

 

VNOVIČEN ZAGON TERMINALSKE MREŽE (6. 5. 2020)

Spoštovani,

Športna loterija d.d. je z dnem, 6. 5. 2020, ponovno zagnala terminalsko mrežo. Vključili smo vse terminale, gotovinske in negotovinske, našim partnerjem pa smo prepustili odločitev, na katerih prodajnih mestih bodo terminale prižgali in katere – ob upoštevanju veljavnih uredb o obratovanju trgovin in omejitev, vezanih na velikost poslovnega prostora in omejitev števila kupcev.

Uporabnike terminalske mreže pozivamo, da se držijo navodil posameznih prodajnih mest. Tudi sama uporaba terminalov je vezana na upoštevanje naslednjih ukrepov:

 • ob terminalu naj bo največ en igralec,
 • zaslon terminala pred uporabo razkužite z dezinfekcijskimi robčki, ki so na voljo,
 • upoštevajte minimalno socialno razdaljo 1,5 m.

Na pravilno uporabo terminala vas bodo opozorile tudi ikone na in ob terminalu:

Želimo vam veliko varne zabave!

Športna loterija d.d.

 

UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA OKUŽBE Z VIRUSOM SARS-COV-2 (16. 3. 2020)

Spoštovani,

Športna loterije je z dnem, 16. 3. 2020, sprejela dodatne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2:

 • Rok za izplačilo dobitkov za čas trajanja Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, od vključno 12. 3. 2020 do preklica prepovedi, ne teče in se ne všteva v s pravili določen rok za izplačilo dobitkov. Rok, ki je začel teči pred uveljavitvijo prepovedi, se bo nadaljeval, ko bo prepoved prenehala.
 • Izplačila dobitkov v višini 2.000,00 EUR ali več na sedežu Športne loterije so možna zgolj po predhodni najavi preko elektronske pošte pomoc@sl123.si, kjer se bomo dogovorili za kraj in čas izplačila. V sporočilu navedite vašo telefonsko številko, da vas lahko pokličemo v primeru dodatnih sprememb.
 • Telefonska številka 01/474-8800 je dosegljiva le v času uradnih ur med 8. in 12. uro, zato igralce usmerjamo k postavljanju vprašanj preko elektronske pošte.
 • Vplačilne E-račune za namen uporabe terminalske mreže obdržite do preklica Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,

Športna loterije d.d.

 

USTAVITEV DELOVANJA TERMINALSKE MREŽE V SKLADU Z ODLOKOM RS (16. 3. 2020)

Spoštovani,

v skladu z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji smo do nadaljnjega ustavili delovanje terminalske mreže.

Zavedamo se morebitnih nevšečnosti, ki jih lahko povzroči izklop terminalov, zato smo pripravili nekaj dodatnih ukrepov in navodil:

 • Igre Športne loterije so dostopne na www.e-stave.com in na prodajnih mestih Pošte Slovenije, bencinskih servisih, v trafikah 3dva in Deloprodaja. Srečke lahko kupite tudi na prodajnih mestih Mercatorja in Spara.
 • Pozivamo vas, da s sestavo košaric preko spleta oziroma telefona, razbremenite prodajno osebje.

Morebitna vprašanja naslovite na elektronski naslov pomoc@sl123.si.

Hvala za razumevanje,
Športna loterija, d.d.