Odgovorno igranje

 • Odgovorno prirejanje iger na srečo predstavlja del družbene odgovornosti prireditelja iger na srečo in pomeni vzpostavljanje ravnovesja med dobičkom, pričakovanji in željami igralcev ter med vzdrževanjem javnega reda, predvsem preprečevanjem zasvojenosti z igrami na srečo in uveljavljanjem zaščite ranljivih skupin. V skladu s tem je družba sprejela tudi Kodeks družbeno odgovornega prirejanja iger na srečo.
 • Odgovornost Športne loterije se kaže na vseh področjih poslovanja, od samega razvoja igre, njenega oglaševanja, prodaje in sodelovanja z interesnimi skupinami, ki jih problematika zanima.
 • Športna loterija je v letu 2008 pridobila certifikat odgovornega prirejanja iger na srečo pri neodvisni komisiji World Lottery Association (WLA), leta 2012 pa certifikat evropskega loterijskega združenja EL – European State Lottery and Toto Association.

Z zanesljivostjo in korektnostjo upravljanja naših iger želimo z igralci zgraditi dolgoročno vez v smeri zadovoljstva in zaupanja, pri čemer naj igranje iger na srečo pomeni predvsem zabavo z določeno mero vznemirljivega pričakovanja. V ta namen vam želimo podati nekaj napotkov za odgovorno igranje in ukrepanje v primerih morebitnih znakov zasvojenosti.

Izid iger je izključno ali pretežno odvisen od naključja ali negotovega dogodka.

Za nasvet se lahko obrnete na:
 • Zdravstveni dom Nova Gorica, Center za bolezni odvisnosti
  spletna stran: http://www.zd-go.si/ambulante/zdravljenje-odvisnosti/

   • Kontaktna številka ambulante: 05 33 83 265
    (od ponedeljka do četrtka 8:00-13:00 in 16:00-19:00, petki 8:00-13:00)
   • Predstavitvena brošura novogoriškega Centra za zdravljenje nekemičnih zasvojenosti z informacijami o zasvojenostih in terapijah: predstavitev_Center
 • Sprememba v srcu, Zavod za psihoterapijo Ljubljana,
  spletna stran: https://www.spremembavsrcu.si/
 • ali se obrnite na nas in vam bomo z veseljem svetovali.

Vseh iger ne moremo enačiti, kadar govorimo o morebitni nevarnosti za zasvojenost. V pomoč za lažje prepoznavanje kategorije igre, z vidika odgovornega igranja, so igre označene z določeno barvo.

Kategorije iger:

zelena igre ne zahtevajo posebnih opozoril
rumena igre zahtevajo zmernost
oranžna igre zahtevajo zmernost in previdnost
rdeča igre zahtevajo zmernost in veliko mero previdnosti
Omejitve:

Starostna omejitev

Skladno s Pravilnikom o prirejanju iger na srečo preko interneta oziroma drugih telekomunikacijskih sredstev, se lahko v igralni sistem Športne loterije registrirajo le osebe, ki so dopolnile 18 let.

Pred aktivacijo igralnega računa se avtomatsko preko FURS-a opravi identifikacija novega igralca, ki jo narekuje zakonodaja, ki ureja področje preprečevanja pranja denarja in financiranje terorizma.

Denarne omejitve

Za športne stave veljajo naslednje denarne omejitve:

 • najvišje vplačilo na stavni listek je 250 EUR
 • maksimalni dobitek na stavah je 10.000 EUR

Pri poslovanju preko konta veljajo naslednje denarne omejitve:

 • vplačila na konto so omejena na 2.000 EUR na dan oz. 10.000 EUR na mesec
 • najvišji dnevni znesek za izplačilo iz konta na TRR je 2.000 EUR, mesečni pa 10.000 EUR
 • najvišji dnevni znesek za izplačilo iz konta na prodajnem mestu je 100 EUR.

Časovna omejitev

V namen kontrole porabe sredstev za igranje si lahko na internetni strani e-stave.com po prijavi v svoj račun, v nastavitvah računa v razdelku Nastavitve/Omejitve vplačil sami omejite višino vaših skupnih vplačil (v vse igre) na dan ali na mesec. Poleg tega si na istem mestu lahko za vsako posamezno e-igro določite dnevno omejitev vplačil.

Vse omejitve vplačil, ki ste jih nastavili, lahko prekličete ali ponastavite šele po preteku 72 ur.

Športna loterija je na podlagi Kodeksa družbeno odgovornega prirejanja iger na srečo, sprejetega 8. 9. 2008, sprejela družbeno zavezo. 

Dokumenti o aktivnostih na področju odgovornega prirejanja iger na sreči so zbrani na tej povezavi.

Dodatne informacije:

 • test odvisnosti je dostopen s klikom na povezavo.
 • članki in ankete s področja odvisnosti iger na srečo so zbrani na tej povezavi.
 • registrirani igralci lahko pridobijo brezplačni izvod zbrane literature s področja odvisnosti iger na srečo, več na tej povezavi.