Hvala slovenskim olimpijcem!

Olimpijske igre v Tokiu so prišle leto pozneje, kot smo jih pričakovali – ampak vredno je bilo čakati, tako športnikom in navijačem kot sponzorjem! Za nami so najuspešnejše poletne olimpijske igre.

Na Japonsko je potovalo 53 slovenskih športnikov, domov pa so prinesli kar pet kolajn, od tega tri zlate. Že prvi dan iger nas je po napetem kolesarskem finišu z bronastim odličjem razveselil Tadej Pogačar, dva dni za njim je v slalomu na divjih vodah vso konkurenco ugnal Benjamin Savšek. Kolekcijo kolajn je nato z drugim mestom dopolnila judoistka Tina Trstenjak. Slovenija je s Primožem Rogličem dobila še zlato kolajno v kolesarstvu in se postavila v sam vrh svetovnega kolesarstva. Pred samim zaključkom olimpijskih iger pa je olimpijska prvakinja v plezanju postala Janja Garnbret.

Čestitke gredo pa prav vsem slovenskim športnikom, ki so dosegali odlične rezultate in nam 16 dni pospeševali utrip srca, s košarkarsko reprezentanco na čelu.

Tokio 2020 so bile prve olimpijske igre, ki so večinoma potekale brez prisotnosti navijačev na dogodkih. Poleg tega se je kar nekaj stvari na igrah zgodilo prvič. Prvič smo na igrah lahko spremljali športno plezanje, karate, rolkanje, deskanje na valovih, bejzbol in softball.

Na naslednje olimpijske igre bomo čakali le tri leta – najboljši športniki sveta bodo leta 2024 potovali v Pariz.

Deli:

Več novic

Slovenska ženska rokometna reprezentanca

Kvalifikacije za EP 2024

Pred žensko rokometno reprezentanco je 3. krog kvalifikacij, v četrtek, 29. februarja tako v Rdeči dvorani v Velenju gostijo Francijo. Po obeh uspešnih tekmah v prvih

Košarna, Slovenska reprezentanca. foto: alesfevzer.com

Kvalifikacije za Eurobasket 2025

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca je že na pripravah za uvodni tekmi kvalifikacij za EuroBasket 2025 na Obali. V Kopru #mojtim čakata v četrtek, 22. 2.

Ljubno 2024

Vikend 27. in 28. januarja, obeta pravo zimsko skakalno pravljico na Ljubnem ob Savinji, kjer se že dolgo odvija ljubezenska zgodba med prebivalci in smučarskimi skoki,